Dorn methode
lijnkl

 

dornkop

De Dorn methode is een zachte behandelmethode om klachten te behandelen die direct of indirect te maken hebben met de wervelkolom.
Slijtage, rugklachten, chronische hernia, bekkenklachten, hoofdpijn en migraine, nek- en schouderklachten, slijtage, knieklachten, maag- darm- en blaasproblemen, en tal van andere klachten kunnen behandeld worden met de Dorn methode.
Klachten waarvoor vaak een operatie wordt geadviseerd, of worden afgedaan als niet meer te behandelen, kunnen met de Dorn methode verminderd of zelfs verholpen worden.
Ook kinderen kunnen met de Dorn methode behandeld worden.

Wat is de Dorn methode

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst en komt de wervelkolom in een andere houding. De Dorn methode zorgt ervoor dat het lange been korter wordt.

dorn3k

dorn6kl

Behandeling

Met de duimen wordt zacht en pijnloos de wervel weer naar zijn oorspronkelijke plek gemasseerd. De pati√ęnt zwaait hierbij zacht heen-en-weer met been of arm. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemasseerd, waardoor de doorbloeding weer verbetert.
De combinatie van de Dorn methode en Breuss massage blijkt zeer effectief.

Breuss massage

Breuss massage is een pijnloze massage van de tussenwervelschijf van de wervelkolom. De tussenwervelschijf is het stukje kraakbeen dat er voor zorgt dat de zenuwen van de wervels beschermd worden en dat de wervels elkaar niet raken. Deze massage gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen, ook op hoge leeftijd, steeds vernieuwd worden.

dorn2kl